Nets havde i går inviteret integrationspartnere til informationsmøde om det mobile Dankort, der lanceres så småt her i efteråret 2016.

Og hvorfor skal både forbrugere og detailhandlere nu igen forholde sig til en ny betalingsform? Ifølge Dansk Erhverv som også var repræsenteret på mødet, arbejdes der på det mobile Dankort for at sikre detailhandlere og kunder, den mest udbredte, sikreste og billigste betalingsform. Også selv om udviklingen indenfor betalingsløsninger stiler mod betaling med mobilen.

Det mobile Dankort, ikke at forveksle med det kontaktløse Dankort, kommer til at virke for såvel Android som iOS telefoner. Alle med et Dankort vil kunne få en ”wallet” på mobilen og betale i butikker herigennem. For Android telefoner gælder det, at man skal have en Android telefon med NFC, men har man det, så vil proceduren for betaling være meget lig den i dag, når der bruges fysisk Dankort.

For iOS telefoner gælder det, at man enten skal betale via BLE (Bluetooth) eller ved at scanne en QR kode. Men det bliver selvfølgelig brugervenligt og sikkert også for dem, der har iPhones.

Nets vil i løbet af efteråret køre nogle pilotprojekter i udvalgte butikker og først i starten af 2017, vil det blive mere udbredt i den danske detailhandel.

kasseapparatet vil betaling med mobilt Dankort selvfølgelig blive registreret som Dankort betaling. Og så er det måske værd at nævne, at det selvfølgelig fortsat vil være muligt at bruge det fysiske Dankort. Det mobile Dankort skal ses som et supplement.

 

Se nogle af vores produkter via nedenstående links:

DdD POS Kasseapparat
DdD Retail in a Box
DdD Back Office
DdD Report