Først kom MobilePay og Swipp – nu er også de første Dankort med mulighed for kontaktløs betaling (altså hvor Dankortet blot skal holdes hen mod betalingsenheden og at der ikke skal indtastes kode) sendt ud til de første brugere, men der er fortsat mange butikker, der endnu ikke er klar til at tage imod kontaktløs betaling.

Ifølge Business.dk er det kun de store supermarkedskæder, der er klar til modtagelse af kontaktløs betaling og det giver god mening, da det typisk er her, at der kan drages fordel af den hurtigere ekspedition som et resultat af, at brugeren ikke skal bruge tid på at indtaste kode. Det er i supermarkedskæderne, at der er flest ekspeditioner.

Én af grundene til, at specialbutikker, som fx tøjbutikker endnu ikke tilbyder den kontaktløse betaling, kan være omkostningerne forbundet med indkøb af ny betalingsterminal, der understøtter betalingsformen.

Men før julehandelen, kan det være en fordel at være klar til modtagelse af betalinger via MobilePay, Swipp eller Dankort med kontaktløs betaling. Her kan der høstes fordele i den hurtigere ekspedition til glæde for butikken og ikke mindst kunderne, da ventetiden bliver kortere.

Har du allerede i dag et kasseapparat fra DdD, har du formodentlig også en betalingsterminal, der hurtigt og enkelt kan opgraderes, så den kan modtage kontaktløs betaling. På selve kassen, går betaling med MobilePay og Swipp blot ind som endnu en betalingsform, mens betaling med kontaktløs Dankort bliver registreret som almindelig Dankort betaling.

Også Mastercard følger med på bølgen og har meldt ud, at inden udgangen af 2017, vil det være muligt at betale med ”Tap&Go” (brugeren godkender betalingen på deres smartphone) til alle køb på mere end EUR25 overalt i Europa.

Det ser ud til, at den kontaktløse betaling er kommet for at blive, og er man endnu ikke klar til at modtage kontaktløs betaling i butikken, så bør man overveje, om det vil være til gavn for forretningen at blive det.

 

Se nogle af vores produkter via nedenstående links:

DdD POS Kasseapparat
DdD Retail in a Box
DdD Back Office
DdD Report